Menu

Chinkali

Słynne gruzińskie pierożki Chinkali dostępne w trzech odsłonach: z mięsem, z mięsem i ziołami, z serem.

 

Charczo

Pikantna zupa z mięsem wołowym, ryżem i świeżymi ziołami.

Sałatka Gruzińska

Pomidory, ogórki, cebula z kolendrą i pastą orzechową.

Chikirtma

Rozgrzewająca zupa z kurczaka ze świeżymi ziołami, zagęszczana jajkiem podawana z kawałkiem gotowanego kurczaka.

Pieczarki zapiekane z serem

Podawane w gruzińskim glinianym naczyniu “Keci”.

Pchali z Bakłażana

Bakłażan z pastą orzechową, przyprawami i owocami granatu

Chaczapuri po Adżarsku

Placek z ciasta drożdżowego zapiekany z mieszanką serów, masłem i jajkiem.

Chaczapuri po Megerelsku

Placek z ciasta drożdżowego zapiekany z mieszanką serów.

Chaczapuri Guruli

Pieróg z ciasta drożdżowego z jajkiem na twardo, serem i świeżym koprem.

Odżachuri

Smażone mięso wieprzowe z papryką oraz ziołami podawane w glinianym naczyniu.

Kurczak po Czkmerulsku

Smażony kurczak w sosie śmietanowo-czosnkowym.

Czaszuszuli

Pikantny gulasz z mięsem wołowym.

Kubdari

Placek nadziewany mięsem wieprzowo-wołowym, cebulą i świeżymi ziołami.

Lula Kebab

Grillowane mięso wołowe z dodatkiem marynowanej cebuli i sosem sacebelia

Gruziński Szaszłyk

Grillowane mięso wieprzowe z dodatkiem marynowanej cebuli i sosem sacebelia .

Makrela

Marynowana w gruzińskich przyprawach i soku z cytryny.

Pelamuszi

Schłodzony gruziński deser z soku winogronowego i rodzynkami.

Gozinaki

Deser z prażonych orzechów z miodem.

Bakława

Miodowo-orzechowy deser z ciasta francuskiego.